You are currently viewing 5 Μαγευτικοί προορισμοί για διακοπές στο βουνό

5 Μαγευτικοί προορισμοί για διακοπές στο βουνό

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνδυάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με εξορμήσεις στα νησιά, βουτιές σε γαλανά νερά και ηλιοθεραπεία σε χρυσαφένιες αμμουδιές. Η Ελλάδα μας όμως διαθέτει αρκετά μέρη που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές και πολλά από αυτά βρίσκονται σε ορεινές τοποθεσίες.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι αν δεν έχεις κάνει διακοπές στο βουνό δεν ξέρεις τι πάει να πει χαλάρωση!

Πάμε να δούμε 5 τέτοια μέρη:

Ζαγοροχώρια

Αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ήρεμα, γραφικά και με θέα που κόβει την ανάσα! Οι 46 οικισμοί, τα αποκαλούμενα Ζαγοροχώρια, οι οποίοι είναι διάσπαρτοι στους πρόποδες της Πίνδου, καθηλώνουν με την γοητεία τους, ακόμα και το καλοκαίρι! Το φυσικό τοπίο είναι εξαιρετικό και προσφέρεται για ποικίλες φυσιολατρικές δραστηριότητες, όλες τις εποχές του χρόνου.

Απολαύστε βουτιές στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, εξερευνήστε το φαράγγι του Βίκου, χαλαρώστε κάτω από τα πλατάνια στις γραφικές πλατείες των πετρόχτιστων χωριών και επιδοθείτε σε ποικίλες φυσιολατρικές

 

Τζουμέρκα

Τα Αθαμανικά Ορη ή αλλιώς Τζουμέρκα, στα σύνορα Ηπείρου και Θεσσαλίας, στην κεντρική Πίνδο, ανάμεσα από τους ποταμούς Άραχθο και Ασπροπόταμο, και μόλις περίπου 30 χλμ. από τα Ιωάννινα, σας υπόσχονται μαγικές στιγμές!

Τα Τζουμερκοχώρια είναι ένα σύμπλεγμα 47 γραφικών χωριών και παραδοσιακών οικισμών. Τα πιο γνωστά να είναι οι Καλαρρύτες, οι Μελισσουργοί, η Πράμαντα, η Άγναντα, η Αθαμανία και το Βουργαρέλι. Αυτό το στολίδι της ορεινής Ελλάδας λόγω των πυκνών δασών και της εντυπωσιακά πλούσιας χλωρίδας το καλοκαίρι αλλάζει φορεσιά και σας περιμένει για μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

 

Πήλιο

Ποιος είπε ότι το Πήλιο είναι μόνο για τον χειμώνα; Το Πήλιο μπορεί και παντρεύει βουνό και θάλασσα, δημιουργώντας έναν πανέμορφο καλοκαιρινό προορισμό!

Πανέμορφα τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, αξιοθέατα, φυσική ομορφιά, και πλήθος δραστηριοτήτων. Όλα τα διαθέτει το μαγευτικό Πήλιο. Τα παραδοσιακά χωριά και τα φυσικά μονοπάτια του προσφέρονται για εξερευνήσεις στη φύση, πεζοπορίες και διάφορες άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού 

 

Φαράγγι Νέδας

Γαλαζοπράσινα νερά ακόμα και το καλοκαίρι, εξωτικό τοπίο και πυκνή βλάστηση. Η Νέδα και οι καταρράκτες της μαγεύουν όλες τις εποχές του χρόνου!

Το φαράγγι της Νέδας

είναι προσπελάσιμο μόνο το καλοκαίρι καθώς η διάσχιση γίνεται μέσω του ποταμού. Μερικά σημεία της διαδρομής έχουν ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας γι΄ αυτό και απαιτείται καλή οργάνωση με οδηγό και εξοπλισμό. Συνήθως οργανώνονται πεζοπορίες όπου το σημείο έναρξης το οποίο οριοθετείται από ένα παλιό πέτρινο γεφύρι. Στο μονοπάτι υπάρχουν πολλές πινακίδες που διευκρινίζουν τη διαδρομή από τη κοίτη του ποταμού μέχρι το φαράγγι, όπου ξεπηδά ο καταρράκτης από ύψος 20 περίπου μέτρων. Μπορεί ο επισκέπτης να ακολουθήσει τη πορεία διάρκειας 7 με 8 ώρες προκειμένου να διασχίσει το φαράγγι αλλά καλό θα είναι να λάβει υπόψη του πως είναι υποχρεωτικό το περπάτημα μέσα στο ποτάμι ενώ σε ορισμένα σημεία ακόμα και το κολύμπι. 

Χέλμος και λίμνη Τσιβλού

Ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, βρίσκεται στην Αχαϊα, χωμένος στις πλαγιές του κατάφυτου Χέλμου. Η λίμνη Τσιβλού αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής για όσους επιζητούν ταξιδιωτικές εμπειρίες στην αγκαλιά της φύσης.

Η εκτάσεως 200 στρεμμάτων λίμνη με την στάθμη των νερών της να αγγίζει τα 90 μέτρα βάθος, την καθιστά έναν ειδυλλιακό παράδεισο περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανοδάσος. Η λίμνη αγκαλιάζεται από τις οροσειρές του Χελμού στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες κ.α. Πλατάνια, βελανιδιές, και τζιτζίκια συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για το καλοκαίρι. Οι αντανακλάσεις των ηλιαχτίδων στα νερά της δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο θέαμα, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι χιλιάδες μικρά διαμάντια έχουν καθίσει στην επιφάνεια της. Η λίμνη είναι πλούσια σε ψάρια και για αυτό συχνά όλο και κάποιος ψαράς θα κρατά το καλάμι του, καθισμένος κάτω από τα πεύκα. 

ΥΦΑΣΜΑΤΑΔΙΚΟ
Ιωάννα Δουκίδου
inbound8816957923469394781
inbound850971774703598034
inbound7323223120307532427
inbound7093417864934972758
DIVA
ΠΙΝΕΛΑ
Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό
Σιώπης Ιωάννης
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
Ειρήνη Μπουζίνη