You are currently viewing 8 Vintage συμβουλές που θα σου έδινε η γιαγιά σου για την διακόσμηση!

8 Vintage συμβουλές που θα σου έδινε η γιαγιά σου για την διακόσμηση!

Αν είχες την τύχη να γνωρίσεις μια γιαγιά, που ήξερε για την διακόσμηση, όσα ήξερε για τους ανθρώπους, αυτές είναι οι συμβουλές old school διακόσμησης που θα σου έδινε!

Εντάξει, δεν είναι όλες οι γιαγιάδες αστές κοσμοπολίτισσες ώστε να κατέχουν συστηματοποιημένες τεχνικές διακόσμησης, αλλά αυτό που ουσιαστικά θα σου παρουσιάσουμε, είναι οι συλλογικές γνώσεις διακόσμησης με τον παλιομοδίτικο τρόπο.

Γνώσεις που θα σε βοηθήσουν τόσο για vintage και retro παρουσιάσεις, όσο και για Shabby Chic ή ρομαντική διακόσμηση. Αυτό που θέλεις είναι χρώματα, μοτίβα και διακοσμητικά από όλο τον κόσμο. Φυσικά η διακόσμηση που θα δεις βρίσκεται πολύ κοντά στην μαξιμαλιστική διακόσμηση. Αυτές είναι οι 8 Vintage συμβουλές που θα σου έδινε η γιαγιά σου για την διακόσμηση!

Γιαγιά χωρίς φλοράλ; Από πότε;

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ρομαντικές ψυχές, όσοι κατασκευάζουν μοτίβα με λουλούδια θα ήταν άνεργοι! Άσε την φλοράλ διακόσμηση να ανθίσει στον χώρο σου. Επέλεξε διαφορετικά φλοράλ μοτίβα και όχι σετ, σαν να είχες ένα κήπο με διαφορετικά λουλούδια. Το άλλο μυστικό είναι να διασκορπίσεις τα μοτίβα σε όλο το δωμάτιο και να μην μείνεις για παράδειγμα σε έναν καναπέ και τα μαξιλάρια του.

Δείξε μου την προίκα σου να σου πω ποια είσαι

Αν οι γιαγιάδες αγαπούν κάτι πέρα από τα εγγόνια τους και τα μοτίβα, είναι το γυαλί και οι πορσελάνες, είδος πολυτελείας στα νιάτα τους, που με κόπο και μόχθο κατάφεραν να γίνουν δικά τους. Ειδικά οι πορσελάνες οφείλουν να έχουν περίτεχνα μοτίβα και -γιατί όχι- λεπτομέρειες με χρυσό χρώμα. Φυσικά στην φωτογραφία η διακοσμήτρια μόνο γιαγιά δεν είναι, βάζοντας στην εξίσωση, μοτίβα, γυαλί και τέχνη στον ίδιο χώρο.

Βάλτο στην θέση του!

Ακόμα και στα μαξιμαλιστικά σπίτια, όλα τα πράγματα έχουν μια θέση. Ειδικά αν υπάρχει γιαγιά στην μέση! Καλό είναι πέρα από τα πολλά διακοσμητικά στοιχεία, το σπίτι να είναι καθαρό, ξεσκονισμένο και τακτοποιημένο. Το επιθυμητό look είναι της chic ζωηρής γιαγιάς και όχι του μαυσωλείου. Δεν θέλεις σκόνη και δεν θες μαξιλάρια πεταμένα εκτός θέσης. Αν εξαιρέσουμε την οπτική πληροφορία που προέρχεται από τα χρώματα και τα μοτίβα, το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι πολύ μακριά από το μαξιμαλιστικό. Ισορροπημένο δωμάτιο με αντίκες θα λέγαμε.

Με όρια

Φυσικά και το παιχνίδι είναι η κλασσική διακόσμηση. Αλλά δεν χρειάζεται να βγεις σε διακοσμητική σύνταξη από τώρα. Μπορείς πάντα να εκπλήξεις με κάτι πιο μοντέρνο, όσο μοντέρνα μπορεί να θεωρηθεί μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σπάζοντας τα παστέλ χρώματα και δηλώνοντας ότι αυτή η διακοσμήτρια έχει κάποιους άσσους στο μανίκι της.

Δώσε λίγο glamour

Δύσκολη λέξη το glamour και έχει συνδυαστεί με υπέρμετρη επίδειξη. Στην περίπτωση που αναλύουμε ας χρησιμοποιήσουμε το όρο λάμψη, ώστε να δεις ότι αυτό που χρειάζεται ο χώρος είναι μια νότα πολυτέλειας. Αν όχι τους μαρμάρινους πάγκους, έστω τους πολυελαίους και το αντίστροφο. Άλλωστε οι μεγαλύτερες διακοσμήτριες ξέρουν να εκτιμούν τα πολυτελή και καλαίσθητα υλικά και οι χρυσές αποχρώσεις ή τα γυαλιστερά αντικείμενα δίνουν μια παλιομοδίτικη λάμψη.

Η ταπετσαρία είναι η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις η απάντηση είναι πάντα: βάλε ταπετσαρία. Οι ταπετσαρίες βάζουν μοτίβο σε ένα τοίχο ή ένα δωμάτιο, άλλοτε καθιστώντας μη αναγκαία την περαιτέρω διακόσμηση, όπως στο εικονιζόμενο δωμάτιο ομορφιάς, ενώ άλλες φορές μας οριοθετούν στην χρήση διακοσμητικών. Το μοτίβο της φωτογραφίας είναι ρετρό, αλλά καινούριας έμπνευσης και το τυρκουάζ υπόσχεται να ζωντανέψει ένα μικρό χώρο.

Πολλά και διαφορετικά μοτίβα

Αν η γιαγιά έμαθε κάτι από την ύπαρξή της σε αυτόν τον κόσμο, είναι ότι το μοτίβο μετράει! Κάθε μοτίβο συμβολίζει ένα ταξίδι και μια όμορφη ιστορία. Με τον χρόνο τα μοτίβα συσσωρεύονται και το ίδιο οι όμορφες αναμνήσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι διαφορετικά μοτίβα με κάποιον κοινό παρονομαστή στην χρωματική παλέτα, όπως στην περίπτωση αυτή το κόκκινο. Σύντομα θα μετράς τα χρόνια και τις αναμνήσεις με τα μοτίβα και θα διηγείσαι όμορφες ιστορίες!

Μην φοβηθείς λεπτό

Κάνεις κάτι δύσκολο, θέλεις να συμβιβάσεις την καλαίσθητη διακόσμηση μιας γιαγιάς με ένα διαχρονικά όμορφο δωμάτιο με επίκεντρο την γυναίκα και το λεπτό γούστο. Θέλεις τα μοτίβα, τα κεντητά καλύμματα και την κλασσική γραμμή, αλλά θέλεις να δείξεις ότι η ζωή συνεχίζεται. Οπότε μην μείνεις στα κλασσικά κομμάτια, πάντα υπάρχει χώρος για κάτι νέο σε έναν άνθρωπο που αγαπά την ζωή! Αυτό άλλωστε δηλώνει αυτοπεποίθηση και όλοι αγαπούν έναν άνθρωπο που η καρδιά του χτυπά δυνατά και τολμάει να ρισκάρει με κάτι καινούριο… Ελπίζουμε να σου άρεσε το ταξίδι στην παλιομοδίτικη διακόσμηση. Αυτά που πρέπει να θυμάσαι είναι τα μοτίβα, μια αίσθηση πολυτέλειας και να ρισκάρεις από καιρό εις καιρό!

ΥΦΑΣΜΑΤΑΔΙΚΟ
Ιωάννα Δουκίδου
inbound8816957923469394781
inbound850971774703598034
inbound7323223120307532427
inbound7093417864934972758
DIVA
ΠΙΝΕΛΑ
Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό
Σιώπης Ιωάννης
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
Ειρήνη Μπουζίνη