You are currently viewing Σωματότυπο και ρούχα

Σωματότυπο και ρούχα

Τι ρούχα μας ταιριάζουν σύμφωνα με το σώμα μας;

Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και ξεχωριστός, σε χαρακτήρα αλλά και σωματότυπο. Υπάρχουν διάφορα σωματότυπα μήλο, αχλάδι, ορθογώνια, ανάποδο τρίγωνο, κλεψύδρα και ανάλογος τρόπος ντυσίματος που κολακεύει και αναδεικνύει το σώμα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει…

Πάμε να δούμε κάποιες συμβουλές που βρήκα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο..

Σώμα μήλο

Έχει φαρδιά πλάτη και στήθος, η μέση δεν διαγράφη και έχει πιο στενούς γοφούς από την πλάτη. Τα άκρα είναι αδύνατα και έχουν συνήθως καλοσχηματισμένα πόδια. Στόχος είναι να τραβήξουμε τα βλέμματα από την μέση. Αυτό μπορεί να γίνει με μια φαρδιά μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ σε V για ν' αναδειχθεί το στήθος. Και το στράπλες είναι μια καλή επιλογή. Φορέματα και φούστες σε Α γραμμή. Αποφεύγουμε τα φορέματα που έχουν ζώνη στην μέση. Παντελόνια με στενή γραμμή που ανοίγουν λίγο κάτω. Αποφεύγουμε τα πολύ στενά ή τα κολάν, έτσι φαίνονται πιο λεπτά τα πόδια και πιο φαρδιά η μέση. Τα σορτσάκια είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα πόδια που είναι συνήθως το δυνατό σημείο. Αποφεύγουμε όμως τα ψηλόμεσα.

Σώμα τρίγωνο ή αχλάδι

Με τον όρο αχλάδι εννοούμε το σώμα που ο κορμός είναι στενός και η περιφέρεια μεγαλύτερη. Συνήθως το χαρακτηρίζουμε μεσογειακό σωματότυπο. Σκοπός είναι να αναδείξουμε το κορμό και να τραβήξουμε την προσοχή από τους γοφούς. Οι μπλούζες θα πρέπει ν' αναδεικνύουν τους ώμους και την μέση, με βαθύ ντεκολτέ έντομα χρώματα και print θα τραβήξει τα βλέμματα και θα κάνει τους ώμους να φαίνονται πιο μεγάλη, επίσης ιδανικά είναι και τα φαρδιά μανίκια. Μπορείτε να κάνετε ντύσιμο σε επίπεδα ( Leyering) τοποθετόντας στρώσεις από ρούχα. Προσθέτει όγκο στο κορμό και εξισορροπεί τις αναλογίες. Εδώ φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η καλοσχηματισμένη μέση, κάτι που μπορεί φυσικά να διορθωθεί με μια ζώνη. Φορέματα που τονίζουν τον κορμό, προτιμήστε την Α γραμμή. Φούστες που καταλήγουν στο γόνατο ή στις γάμπες. Αποφύγετε τις στενές φούστες και επιλέξτε αυτές που μπορεί να έχουν βολάν στο στρίφωμα. Ωστόσο εάν σου αρέσουν οι στενές φούστες επίλεξε τις σκουρόχρωμες. Προτιμήστε σκουρόχρωμα παντελόνια, τα τζιν είναι μια καλή επιλογή.

Σώμα κλεψύδρα

Το σώμα κλεψύδρα είναι ορόσημο της θηλυκότητας, συνδέεται με πολλές διάσημες σταρ της εποχής πχ Σοφία Λόρεν. Χαρακτηριστικό του είναι ότι οι ώμοι έχουν περίπου το ίδιο πλάτος με τους γοφούς, ενώ η μέση είναι λεπτή και καλοσχηματισμένη. Στόχος είναι ν' αναδείξουμε τη λεπτή μέση. Μπλούζες με ανοιχτό ντεκολτέ με λαιμόκοψη V που κοιτάει προς τη μέση, τραβάει τα βλέμματα προς τα εκεί, επίσης μπλούζες που δένουν στη μέση ή που είναι στενές μέχρι την τη μέση και μετά ανοίγει. Αποφεύγουμε τις φαρδιές μπλούζες, γιατί χάνουν τις καμπύλες και προσθέτουν όγκο στους ώμους. Ιδανικά παντελόνια είναι τα ψηλόμεσα, στενά σε όλα τα χρώματα, και σορτσάκια με ύψος λίγο πιο πάνω από το γόνατο, αποφύγετε τα φαρδιά παντελόνια που χαλάνε τη σιλουέτα. Φούστες σε Α γραμμή ψηλόμεσες αναδεικνύουν την μέση, ιδανικές είναι και οι στενές μέχρι το γόνατο. Αποφύγετε τις φαρδιές μακριές γιατί χάνονται οι όμορφες καμπύλες. Οι ολόσωμες φόρμες επίσης αναδεικνύουν πολύ το σώμα.

Σώμα ορθογώνιο

Συνήθως ορθογώνιο σώμα έχουν οι αθλήτριες και χαρακτηριστικό του είναι ότι οι ώμοι έχουν περίπου το ίδιο φάρδος με τους γοφούς και τη μέση και έχουν μικρό ή μεσαίο μέγεθος στήθους. Έχουν την δυνατότητα να βάλουν τα περισσότερα ρούχα, αλλά βασικός σκοπός είναι προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε καμπύλες, να τονίσουμε τη μέση και να δώσουμε όγκο στους ώμους και τους γλουτούς. Επιλέξτε μπλούζες κοντές που διαγράφουν τη μέση με μεγάλο ντεκολτέ για ν' αναδείξει το λαιμό και τα κόκαλα. Αποφύγετε τις φαρδιές μπλούζες. Στενά φορέματα με ζώνη στη μέση για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση της καμπύλη. Pensil φούστες ( στενές μέχρι το γόνατο) μπορείτε να τις συνδυάσετε με φαρδιά μπλούζα από μέσα, και οι maxi ψηλόμεσες φούστες είναι ιδανικές.

Σώμα ανάποδο τρίγωνο

Χαρακτηριστικό του είναι η φαρδύτερη πλάτη από την λεκάνη, με αποτέλεσμα η σιλουέτα να φαίνεται ανδρική και δυσκολεύει στο να διαλέξουμε τα κατάλληλα ρούχα, συνήθως τέτοια σώματα έχουν οι αθλήτριες. Μπλούζες με κάθετα μοτίβα με V λαιμόκοψη ή στράπλες αφαιρούν όγκο το πάνω μέρος. Τα σκούρα χρώματα είναι καλή επιλογή καθώς κάνουν τους ώμους να φαίνονται πιο στενοί. Οι μπλούζες μου στενεύουν στην μέση είναι ιδανικές γιατί αναδεικνύουν την μέση. Αποφύγετε τις βάτες και τα φαρδιά μανίκια προσθέτουν όγκο. Προτιμήστε φούστες Α γραμμή που δίνουν όγκο στη περιφέρεια. Οι φαρδιές φούστες με διάφορες λεπτομέριες ( κέντημα, ζωγραφιά)ή βολάν, πλισέ είναι μια καλή επιλογή. Αποφύγετε τις στενές φούστες. Παντελόνια με οριζόντια σχέδια, φαρδιά παντελόνια σε στυλ καμπάνα, είναι ότι πρέπει. Φορέματα στενέ στη μέση που φαρδαίνουν προς τα κάτω είναι τα καλύτερα. Αποφύγετε τα μονόχρωμα στενά φορέματα μας κάνουν να φαινόμαστε επίπεδη χωρίς καμπύλες.