You are currently viewing “Άγχος: Ένας Αόρατος Εχθρός και η Δύναμη της Αντιμετώπισης”

“Άγχος: Ένας Αόρατος Εχθρός και η Δύναμη της Αντιμετώπισης”

Άγχος

Το άγχος είναι μια συναισθηματική κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες περιστάσεις της ζωής τους. Αυτό που αισθάνονται οι άνθρωποι που έχουν άγχος μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με τον τύπο, τη σοβαρότητα και τον χρόνο διάρκειας του άγχους, αλλά μερικά από τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνουν περιλαμβάνουν:

Ανησυχία: Το άγχος συνήθως συνοδεύεται από έντονη ανησυχία για κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Οι άνθρωποι που αισθάνονται άγχος ανησυχούν για διάφορα ζητήματα, από τις καθημερινές υποχρεώσεις μέχρι και πιο σύνθετες καταστάσεις.
Φόβος: Το άγχος μπορεί να συνοδεύεται από φόβο για το άγνωστο, για τον έλεγχο της κατάστασης, ή ακόμα και για τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι με άγχος μπορεί να φοβούνται την αποτυχία, την κριτική ή τις συνέπειες.
Επιφυλακτικότητα: Οι άνθρωποι με άγχος μπορεί να γίνουν υπερβολικά προσεκτικοί και να αποφεύγουν καταστάσεις με ρίσκο. Αυτό μπορεί να περιορίσει την πρόοδό τους και την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις.
Σωματικές αντιδράσεις: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει σωματικές αντιδράσεις, όπως διαταραχές στο στομάχι, πονοκέφαλο, εφίδρωση, ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή.
Εξάντληση: Η συνεχής ανησυχία και ο φόβος μπορεί να οδηγήσουν σε εξάντληση και κόπωση. Οι άνθρωποι με άγχος μπορεί να αισθάνονται κούραση, αδυναμία και έλλειψη ενέργειας.
Απομόνωση: Σε κάποιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι με άγχος μπορεί να απομονώνονται και να αποφεύγουν την κοινωνική επαφή επειδή αισθάνονται ανασφάλεια.
Εκνευρισμό: Το άγχος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο νευρικούς και δύσκολους στην επικοινωνία, επηρεάζοντας τις σχέσεις τους.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι το άγχος είναι μια φυσιολογική συναισθηματική αντίδραση που μπορείς να διαχειριστείς. Όταν και αν αισθάνεται άγχος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στρατηγικές όπως η υπνοθεραπεία, η χαλάρωση, η άσκηση, η συζήτηση με ειδικό ή η ανάληψη προσωπικής φροντίδας για να βοηθήσεις τον εαυτό σου στην αντιμετώπιση του άγχους. 
 

Ειρήνη Μπουζίνη

Ειρήνη Μπουζίνη Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Life Coach Από μικρή ήμουν περίεργη για τα πάντα. Αναζητούσα τα γιατί και εξερευνούσα ότι ερχόταν μπροστά μου. Μου άρεζε να ασχολούμαι με πολλά και διάφορα πράγματα αλλά ακόμη περισσότερο μου άρεζε να βοηθάω τον κόσμο γύρω μου, να τους βλέπω να γελάνε. Έκανα διάφορες δουλειές αλλά όλες, απλά για την επιβίωσή μου. Δεν είχα βρει ακόμα τι είναι αυτό που με γέμιζε πραγματικά. Κάποια στιγμή όταν έφτασα σε ένα σημείο που δεν ήξερα τίποτα πλέον, ζήτησα από τον Θεό μια απάντηση. Και αυτή μου ήρθε ακριβώς την επόμενη ημέρα. Έτσι σπούδασα Κλινική υπνοθεραπεία και Life coaching. Πιστεύω πως αυτός είναι ο προορισμός μου. Να βοηθάω όσο καλύτερα μπορώ τους ανθρώπους γύρω μου. Έχω εκπαιδευτεί σε διάφορες προσεγγίσεις και τεχνικές, καθώς μου αρέσει να συνδυάζω και να επιλέγω κάθε φορά τον κατάλληλο τρόπο για να σας συνοδεύσω στο δικό σας μονοπάτι. Είμαι ευγνώμων και χαρούμενη, καθώς γνωρίζω, μέσα από τις σπουδές μου και την εμπειρία μου, τον κατάλληλο τρόπο να συνοδεύω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται στο δικό τους ταξίδι.