You are currently viewing Πως μπορούμε να φτιάξουμε υφασμάτινα στολίδια

Πως μπορούμε να φτιάξουμε υφασμάτινα στολίδια

  • Post category:Diy

Πάμε να φτιάξουμε στολιδάκια βήμα -βήμα

Πάμε να δούμε πως μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα υφασμάτινα στολίδια. Για το δέντρο μας, την διακόσμησή μας, αλλά και να τα προσφέρουμε ως δωράκι.

Για αρχή επιλέγουμε τι σχήμα θέλουμε να έχει το στολίδι μας, χρησιμοποιούμε το πατρόν που θέλουμε να δουλέψουμε και κάνουμε το περίγραμμα στο ύφασμα της επιλογής μας, θα χρειαστούμε δύο ίδια κομμάτια. 

Τα κόβουμε και έπειτα τα βάζουμε καλή με καλή.

Και αρχίζουμε το ράψιμο από την άκρη της καρδούλα, εάν δεν έχουμε ραπτομηχανή μπορούμε να το ράψουμε εύκολα και στο χέρι, το ιδανικό είναι να γίνει πισωβελονιά, όπως φαίνεται στην  εικόνα. 

Όταν φτάσουμε στο κέντρο της καρδούλας προσθέτουμε την κορδέλα που θα κρεμάμε το στολίδι μας. την διπλώνουμε στη μέση και την βάζουμε από την μέσα μεριά της καρδούλας. 

Και συνεχίζουμε το ράψιμο μέχρι τη μύτη της καρδίας. Αφήνουμε ένα μικρό άνοιγμα όπως στη φωτογραφία, για να γυρίσουμε και να γεμίσουμε την καρδία.

Γυρνάμε την καρδία από την καλή μεριά και την γεμίζουμε με υαλοβάμβακα, ή μπίλια, ή και βαμβάκι και ράβουμε το κομμάτι που είχαμε αφήσει ανοιχτό. 

Τέλος επιλέγουμε με τι  θα το στολίσουμε, εγώ εδώ επιλέγω ένα φιογκάκι που το έκανα εγώ και ένα αστεράκι και τα κολλάω με σιλικόνη. 

Ακολουθεί και βίντεο με όλη την διαδικασία. 

Καλή Επιτυχία 

Πωλίνα Πολυχρονίδου