You are currently viewing Η Σταχτοπούτα από τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας στο Χώρο Τεχνών

Η Σταχτοπούτα από τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας στο Χώρο Τεχνών

Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας φιλοξενεί τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας με την παράσταση «Η Σταχτοπούτα» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 202418:00 στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Λίγα λόγια για το έργο
Το Τμήμα Τέχνης & Πολιτισμού του Θεσσαλονίκης Δρώμενα, πιστό στον σκοπό του να αναδείξει την τέχνη του χορού παρουσιάζει την Σταχτοπούτα από τα διάσημα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας.
Η Σταχτοπούτα ή όπως διαφορετικά λέγεται «Ο θρίαμβος της καλοσύνης», είναι μια διαχρονική ιστορία που αφορά στη νίκη του καλού εναντίον του κακού.
Η διάσημη κωμική όπερα του G. Rossini στις αρχές του 19ου αιώνα καθώς και το μετέπειτα μπαλέτο σε μουσική Prokofiev, έκαναν διάσημο τον τίτλο «Σταχτοπούτα» σε όλον τον κόσμο.
Κάθε παιδί αλλά και κάθε ενήλικας έστω και μια φορά στη ζωή του έχει ακούσει ή δει αυτή την ιστορία, ενώ το διάσημο «γοβάκι» αποτέλεσε συνώνυμο της καλής μοίρας και τύχης.
Στην αρχική εκδοχή της ιστορίας του παραμυθιού, όπως αυτή γράφτηκε από τον Charles Perrault, οι χορευτές χρησιμοποιώντας στυλ χορού Demi-classic σε συνδυασμό με στοιχεία Κάρακτερ μεταφέρουν το κοινό στην εποχή του ευρωπαϊκού μπαλέτου κατά τον 19ο αιώνα και της παλαιότερης εποχής. Ο χαρακτηριστικός τρόπος που οι χορευτές παίζουν επί σκηνής, χρωματίζει με κωμικό τρόπο τους ήρωες της ιστορίας που ενσαρκώνονται από αυτούς μπροστά στα μάτια των θεατών.
Ολόκληρη η παράσταση είναι σε μουσική Gioachino Rossini χρησιμοποιώντας αυτούσια μέρη του έργου του «Σταχτοπούτα» καθώς και άλλες δικές του διάσημες συνθέσεις.
Πανέμορφα και πολύχρωμα κοστούμια έχουν σχεδιάσει η Elżbiety Wójtowicz-Gularowskiej και η Bożena Pędziwiatr μεταφέρνοντάς μας τον κόσμο του θεάτρου και δίνοντας ζωή στο γνωστό σε όλους παραμύθι.
Η πρεμιέρα του έργου που δημιουργήθηκε από τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους, ωστόσο αναμφίβολα κάθε ενήλικας που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα μεταφερθεί με ευχαρίστηση σε έναν παραμυθένιο κόσμο και θα θυμηθεί την ιστορία από το διάσημο «γοβάκι» το οποίο τελικά ανέτρεψε την μοίρα. Πρίμα Μπαλαρίνα των Κρατικών Μπαλέτων της Κρακοβίας είναι η Ελληνίδα Νικολέτα Γιανκάκη.

Παρουσίαση μπαλέτου: Τα διάσημα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας και το Cracovia Danza Court Ballet, είναι από τις σπουδαιότερες χορευτικές ομάδες μπαλέτου της Ευρώπης και το μοναδικό επαγγελματικό χορευτικό και ιστορικό σύνολο χορού της Πολωνίας. Είναι ένα διεθνές μπαλέτο, το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους χορευτές του Mariinsky, της Όπερας του Gdansk και της Όπερας της Βαρσοβίας. Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την αναδημιουργία παραδοσιακών χορών και μπαλέτων διαφορετικών χωρών και περιόδων, παράγοντας παραστάσεις χορού που καλύπτουν τις περιόδους από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή. Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν χορογραφίες, κοστούμια, μουσική και αυλικές εθιμοτυπίες, τα οποία αναφέρονται στις παραδόσεις και την ιστορία του χοροθεάτρου στην Ευρώπη. Το Cracovia Danza Court Ballet είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Πολωνία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Συμμετέχει σε σημαντικές παραγωγές όπερας και μπαλέτου καθώς και σε πολιτιστικά έργα. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με το Grand Theatre – National Opera στη Βαρσοβία, την Όπερα Δωματίου της Βαρσοβίας, τα Βασιλικά Κάστρα σε Κρακοβία και Βαρσοβία και το Margrave’s Opera House στο Μπαϊρόιτ, τα Ανάκτορα (Μουσεία) σε Wilanów και Nieborów, με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Βαρσοβίας, της Κρακοβίας και του Λοντζ, τα Εθνικά και Ιστορικά Μουσεία στην Κρακοβία καθώς και διάφορες Μουσικές Ακαδημίες και Πολωνικά Ινστιτούτα. Μετά από πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στη Γαλλία, στο Μεξικό, στην Ινδία και στην Κίνα, τον φετινό Νοέμβριο αμέσως μετά τις παραστάσεις της Πάτρας, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία όπου θα πραγματοποιήσει παραστάσεις στην Όπερα του Τόκιο.
Συντελεστές
Μουσική: Gioachino Rossini
Χορογραφία: Dariusz Brojek
Σκηνογραφία: Krzysztof Antkowiak
Κοστούμια: Elżbieta Wójtowicz- Gularowska, Bożena Pędziwiatr
Μπαλέτο: Nikoleta Giankaki / Ελλάδα | Georgi Andrejczenko / Λευκορωσία | Kristina Bakliak / Ουκρανία | Maxim Berko / Λευκορωσία | Ewelina Keller / Πολωνία | Zuzanna Ruta /Πολωνία | Małgorzata Nabrzeska / Πολωνία | Anna Szklener / Πολωνία | Michał Kępka / Πολωνία | Filip Świeczkowski / Πολωνία

Πληροφορίες
Ημερομηνία παράστασης: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, 18:00
Xώρος: Χώρος Τεχνών (Παύλου Μελά & Μπιζανίου, Βέροια)
Διάρκεια Παράστασης: 75’
………………………..………………………..………………………..
Εισιτήρια Ηλεκτρονικά – Link Προπώλησης:

https://www.more.com/dance/kratika-mpaleta-krakobias-i-staxtopouta/

Τιμές: 17€ έως 23€
Τα Παιδικά Εισιτήρια αφορούν τις ηλικίες 5 έως 10 ετών.

………………………..………………………..………………………..

Εισιτήρια στο Χώρο Τεχνών

Γραμματεία Χώρου Τεχνών, Παύλου Μελά & Μπιζανίου, τηλ. 2331078100

Τιμές: 23€ και 20€ τα παιδικά.

Τα Παιδικά Εισιτήρια αφορούν τις ηλικίες 5 έως 10 ετών.

 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες από 5 ετών και άνω.