You are currently viewing Αποκριά στη Βέροια

Αποκριά στη Βέροια

ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024 ΙΙ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 
Ο Δήμος Βέροιας, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας, o Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας και ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας συμμετέχουν στις Απόκριες στην Βέροια 2024. Και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώνονται στους δρόμους και στο Εμπορικό κέντρο της Βέροιας, στην πλατεία Δημαρχείου, στον Πεζόδρομο της οδού Έλλης καθώς και στο σπίτι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.

Οι εκδηλώσεις της ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2024 θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη 7, την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 7/3
ώρα 7.30μ.μ.
Samba, Lambada, Bamboleo…
Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας θα ξεκινήσουν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της αγοράς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα μας προσκαλεί να χορέψουμε στον δρόμο ακολουθώντας αποκριάτικους ρυθμούς!
Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
πού; στους δρόμους της πόλης και στο Εμπορικό κέντρο

ώρα 8.30μ.μ.
Γαϊτανάκι
Το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνοδεία χάλκινων πνευστών θα ξεκινήσει πατινάδα στην πόλη της Βέροιας. Οι χορευτές/τριες των τμημάτων ενηλίκων θα ξεκινήσουν από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της αγοράς. Εκεί θα στηθεί το γαϊτανάκι, χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς. Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχων κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι. Στη συνέχεια όλοι μαζί προσκαλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι.
Συμμετέχουν οι μουσικοί
Κλαρίνο: Σαλαπασίδης Γιώργος
Τρομπέτα: Μπατσίλας Κωνσταντίνος
Σαξόφωνο: Ματζηρίδης Νικόλαος
Τρομπόνι: Θεοδωρίδης Αδριανός
Κάσσα: Κοντοκοτσάκος Κωνσταντίνος
Τρομπέτα: Όττας Βασίλης
Πλήκτρα: Τσαμήτρος Βασίλης

Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
πού; στον πεζόδρομο Ιπποκράτους

 

ώρες 10.00μ.μ. μέχρι….
Το γλέντι κορυφώνεται!
Το γλέντι κορυφώνεται και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο συνοδεία χάλκινων πνευστών στην οδό Έλλης!

Διοργάνωση: Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας – ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
πού; στον πεζόδρομο Έλλης

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3
Μασκέ πάρτυ
Σε όλα τα καφέ και τα μπαρ της πόλης διοργανώνονται πάρτυ με μουσικές και διαγωνισμό καλύτερου καρναβαλιού. Στην οδό Έλλης βραβεύεται το καλύτερο ατομικό και ομαδικό καρναβάλι.

Διοργάνωση: Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας – ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
πού; σε όλη την πόλη

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3

ώρα 11.00π.μ.
Παιδικό μασκέ πάρτυ
Τρελό καρναβάλι για πάντα!!!!
Ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας συνδιοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς, που μπορούν να καλέσουν και μεγάλους με γλυκιές λιχουδιές, παιχνίδια με ξυλοπόδαρους που θα διασκεδάσουν όσους θα συμμετέχουν στην πολύχρωμη αποκριάτικη εκδήλωση που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς!
Θα παίξουμε παρέα με τους ξυλοπόδαρους, θα γευτούμε ζαχαρωτά και θα …πετάξουμε μπαλόνια στον ουρανό. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους της μουσικής του DJ Mimis!
Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας
πού; στην πλατεία Δημαρχείου

ώρες 4.00μ.μ. ως το ξημέρωμα
Το δρώμενο των «Καπεταναίων»
Νωρίς το απόγευμα, από τις 4.00μ.μ. ο κόσμος μαζεύεται στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας. Κατά τη διάρκεια της αναβίωσης του εθίμου ο Σύλλογος προσφέρει ψητά κρεατικά που είναι το βασικό φαγητό των Βλάχων αλλά και κρασιά και τσίπουρα ενώ τα χάλκινα της ορχήστρας των Μηνάδων ξεσηκώνουν! Μια φιλοξενία για όλον τον κόσμο, ανοιχτή και δωρεάν. Συμμετέχει πολύς κόσμος και έρχονται και Βλάχοι απ’ όλη την Ελλάδα, φίλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, άνθρωποι των γραμμάτων, οι οποίοι σέβονται την παράδοση αλλά και τη διαφορετικότητα. Κάποια στιγμή οι χορευτές κι ο κόσμος ξεκινούν συνοδεία της ορχήστρας των Μηνάδων και περιδιαβαίνουν τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Οι Καπεταναίοι γύρω στις 7.30μ.μ. καταλήγουν στο Δημαρχείο της πόλης και γίνεται πολύωρο γλέντι. Από κει επιστρέφουν πάλι στο Σπίτι του Συλλόγου, όπου καταλήγει σε ολονύχτιο γλέντι μέχρι το πρωί.

Διοργάνωση: Σύλλογος Βλάχων Βέροιας – Δήμος Βέροιας
πού; στο σπίτι του Συλλόγου και στην πλατεία Δημαρχείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3
Γιορτή μπύρας
Τα καταστήματα στήνουν ψησταριές, η μπύρα ρέει άφθονη(σε μειωμένη τιμή) και συνοδεία χάλκινων πνευστών συμμετέχουμε σε ένα αποκριάτικο γλέντι!
Συμμετέχουν οι μουσικοί
Τρομπέτα : Μπατσίλας Κωνσταντίνος
Κλαρίνο: Ματζηρίδης Νικόλαος
Τρομπόνι: Θεοδωρίδης Αδριανός
Τρομπόνι: Δέλιος Ηλίας
Σαξόφωνο: Ανδρονίκου Παναγιώτης
Κάσσα : Κοντοκοτσάκος Κωνσταντίνος
Πλήκτρα: Τσαμήτρος Βασίλης

Διοργάνωση: Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας – ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
πού; στην οδό Έλλης

Όλη η πόλη μια παρέα!

ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας