You are currently viewing Πρόγραμμα Εκδηλώσεων από τον “Τουριστικός Όμιλος Βεροίας”

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων από τον “Τουριστικός Όμιλος Βεροίας”

Οι υπέροχες δράσεις στις ανθισμένες ροδακινιές της Βεροίας από τον ” Τουριστικό Όμιλο Βεροίας ” είναι γεγονός!

Mε μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΤΟΒ! Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δράσεις μας και για την υπέροχη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων συνδιοργανωτών τους οποίους ευχαριστούμε !
Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας @Experience.Imathia Επιμελητήριο Ημαθίας– Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας -Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Βέροιας – ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Ένωση Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας @Imathia Paths & TrailsI. Με τη υποστήριξη του Δήμου Βέροιας Discover Veria, της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και του Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας.
 
 Σάββατο 9 Μαρτίου, ώρες 11:00 – 14:00
Έναρξη της σεζόν Ανθισμένες Ροδακινιές Βέροιας 2024
Η γιορτή της Ανθοφορίας μεταφέρεται στην καρδιά της πόλης, στην αγορά! Από τις αρχές του Μαρτίου καλλιτέχνες ζωγραφίζουν στις βιτρίνες των καταστημάτων ανθισμένες ροδακινιές κηρύσσοντας την έναρξη της Ανοιξιάτικης Γιορτής «Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας 2024»
Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν σε πεζοδρόμους της αγοράς, δράσεις για παιδιά και μεγάλους! Face painting, εργαστήρια χειροτεχνίας, μουσική και χορός από σχολές της πόλης καλούν ντόπιους και επισκέπτες να δώσουν το σύνθημα για την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής της φύσης 🌸Σχολή χορού Σοφία Αντωνιάδου– Σχολη χορου Μελινα Παπαδοπουλου Filippos Glee, συμμετέχουν τα Τμήματα Σύγχρονου Χορού Γυμνασίου και Λυκείου σε διδασκαλία Λενικάκη Μαυρέτα & Αβραμίδου Κάτια Σχολή χορού ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
Εμπορικό κέντρο – πεζόδρομος Ιπποκράτους/Προφήτη Ηλία
 
Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρες 10:00 – 14:00
Ποδηλατάδα και πεζοπορία στις ανθισμένες Ροδακινιές
Οι καθιερωμένες ετήσιες εξορμήσεις στον ροζ κάμπο με τα πόδια ή με το ποδήλατο, θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο ξεκινώντας από το πάρκο της Ελιάς όπου θα κατηφορίσουμε όλοι μαζί για τον ανθισμένο μας κάμπο. Κατά μήκος της διαδρομής της πεζοπορίας μουσικοί συνοδεύουν τους περιπατητές.
Στην πεζοπορία μπορούν να πάρουν μέρος μικροί και μεγάλοι! Απόσταση διαδρομής 6χλμ.
Στην ποδηλατάδα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά ηλικίας από 13 ετών και άνω με τη συνοδεία κηδεμόνα. Απόσταση διαδρομής 17χλμ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΡΑΝΟΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στις δράσεις με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ
Σημείο συνάντησης στο πάρκο της Ελιάς στις 9:00 – αναχώρηση 10:00
 
Δευτέρα 18 Μαρτίου Ημερήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός με αερόστατα
ώρες 06:30 –12:00 – 14:00
“High in the Blooms! Peach Trees &Hot Air Ballons Photo Contest”
Μετά από έξι επιτυχημένες χρονιές διοργάνωσης του Φωτογραφικού Διαγωνισμού με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές, οι οποίοι μας χάρισαν απίθανες λήψεις και έκαναν το γύρω του κόσμου, ήρθε η ώρα για τον ΤΟΒ να χαρίσει σε όλους εσάς που τόσα χρόνια μας στηρίζετε με τις φωτογραφίες σας, μια νέα ξεχωριστή φωτογραφική δράση! Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει έναν νέο ιδιαίτερο ημερήσιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό, που παρόμοιό του δεν έχουμε ξαναζήσει στη χώρα! Δημιουργούμε ένα παραμυθένιο σκηνικό φωτογράφισης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφίας. Δύο εντυπωσιακά αερόστατα αναδύονται με την Ανατολή του Ήλιου από τον ροζ ανθισμένο κάμπο της Βέροιας.
Ο Ημερήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός “High in the Blooms! Peach Trees & Hot Air Balloons Photo Contest” ξεκινά!
Από την ανατολή του ηλίου και για δύο περίπου ώρες τα αερόστατα πετούν πάνω από τον ανθισμένο κάμπο. Στις 12 το μεσημέρι μια τεράστια ιπτάμενη κόκκινη καρδιά πετά πάνω από τα ροζ άνθη για να συναντήσει το φως του μεσημεριανού ήλιου! Νωρίς το απόγευμα ένα αερόστατο ίπταται δέσμιο κοντά στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, για να σας χαρίσει υπέροχες εικόνες! Πάρτε τις φωτογραφικές σας μηχανές, βρείτε τη σωστή τοποθεσία στον κάμπο ή στα ψηλότερα σημεία της πόλης και διεκδικείστε υπέροχα δώρα!
 
Παρασκευή 22 Μαρτίου
ώρα 19.30
ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
For Children
Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο
Με τη Σονάτα Νο.19 σε Μι ύφεση μείζονα για πιάνο και βιολί του W.A. Mozart, ξεκινά η συναυλία, έργο το οποίο συνέθεσε το 1778 στο Mannheim. Αποτελείται από δύο μέρη και τα δύο όργανα έχουν ισάξιο ρόλο. Το δεύτερο έργο αποτελεί μία μεταγραφή δέκα επιλεγμένων κομματιών της συλλογής “For Children” του Béla Bartók για βιολί και πιάνο, από τον βιολιστή και δάσκαλο Ede Zathureczky. Τόσο η αρχική σύνθεση όσο και η μεταγραφή απευθύνεται σε μαθητές με στόχο την τεχνική αλλά και ερμηνευτική τους εξέλιξη. Το έργο “In the Mists” του Τσέχου συνθέτη Leoš Janáček είναι για σόλο πιάνο. Εξερευνά τις κλίμακες με πολλές υφέσεις και δημιουργεί μέσα από αυτές ένα “ομιχλώδες τοπίο” για τον ακροατή. Τέλος, η Σονατίνα Op.100 του A. Dvořák, γράφτηκε κατά την παραμονή του συνθέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι αφιερωμένη στα δύο παιδιά του που έπαιζαν βιολί και πιάνο.
Συντελεστές
Σοφία Κουπίδου – Βιολί
Κωνσταντίνα Κουκουμπέση – πιάνο
είσοδος ελεύθερη
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
 
Παρασκευή 22 Μαρτίου , ώρα 21.00
PrimaVER(i)A “Pink Wine Party”
Για 1η φορά διοργανώνουμε ένα μοναδικό πάρτι, το PrimaVER(i)A “Pink Wine Party”. Υποδεχόμαστε την «Ροζ Εποχή της πόλης» διασκεδάζουμε με την Μπάντα του μοναΔικού μας Mimis Nikolopoulos Band για καλό σκοπό και συνδέουμε το ροζέ κρασί της περιοχής μας με τα ροζ άνθη του κάμπου μας! Θα χαιρόμασταν πολύ αν στο πάρτι είχες κάτι Ροζ επάνω σου ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Πρωτοβουλία για το Παιδί
είσοδος 12€ (Κάρτες εισόδου: γραμματεία ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας/ 3Ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078100)
Χορηγός: THYMIOPOULOS VINEYARDS
Sala Ελιά
 
Σάββατο 23 Μαρτίου , ώρα 19.30
ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
“Canción de Arrabal”
Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου!
Στο Canción de Arrabal ερμηνεύεται μουσική δυο αιώνων, γεμάτη εικόνες και χρώματα. Έργα, εμπνευσμένα άλλες φορές από τις λαϊκές παραδόσεις των τόπων προέλευσής τους και άλλες φορές από τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, διασκευάζονται σε μορφή duo & amp; trio για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν και πλαισιώνονται από solo έργα και κιθάρα, τσέλο ή μπαγιάν που αναδεικνύουν τον ηχοχρωματικό πλούτο και στόφα του κάθε οργάνου.
Οι τρεις μουσικοί, ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες έχουν εδώ και πολλά χρόνια πολυποίκιλη καλλιτεχνική δράση τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά. Έχοντας ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνεργάζονται από το 2005 σε διάφορα φεστιβάλ, αφιερώματα, κοντσέρτα με ορχήστρα και συναυλίες με νέα μουσική.
Συντελεστές
Κωνσταντίνο Ράπτη – μπαγιάν/μπαντονεόν
Μαρία Ανισέγκου – τσέλο
Κώστα Μακρυγιαννάκη – κιθάρα
είσοδος ελεύθερη
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
 
Κυριακή 24 Μαρτίου , ώρες 10:00 – 13:00
Ορεινή ποδηλατάδα με θέα τις ανθισμένες Ροδακινιές
Οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας υπό την καθοδήγηση της Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας/ Imathia Paths & Τrails White goat cycling club θα διανύσουν διαδρομές με θέα τον ολάνθιστο ροζ κάμπο.
Πληροφορίες διαδρομής :
Ξεκινάμε με αφετηρία από την πλατεία Ωρολογίου με κατεύθυνση το Κομνήνιο από την πλευρά του βουνού, από εκεί θα απολαύσουμε από την πλαγιά τον ροζ κάμπο. Στη συνέχεια θα περάσουμε μέσα από χωράφια με ροδακινιές προς το χωριό Τριπόταμο, ανηφορίζουμε για Ανάληψη και από εκεί αρχίζουμε τη κατάβαση μας, με θέα τον ροζ κάμπο ξανά και παρέα μας τον ποταμό Αλιάκμονα με τερματισμό την πλατεία Ωρολογίου.
Θα υπάρχουν 2 ενδιάμεσοι σταθμοί για ξεκούραση, προμήθεια νερού κ γλυκίσματος.
 Ώρα συγκέντρωσης: 09:30
 Απόσταση : 33 χλμ / 680μ υψομετρικά
 Απαραίτητα κράνος / MTB ποδήλατο με ανάρτηση
 Προφίλ αναβάτη : Intermediate/ ηλικιακό όριο από 15 έως 99+
 Συνοδεία MTB guide leaders
 Διάρκεια ποδηλατάδας 3ώρες
Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο προφίλ
Facebook/Instagram : @Imathia paths & trails ή στο τηλέφωνο 6977.347.411 Νικόλας Δρίζης 
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
 
Κυριακή 24 Μαρτίου , ώρα 19.30
ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ART VARIOUS /Πρόσκληση σε χορό
Το μουσικό μας ταξίδι αρχίζει με βαλς και πόλκες της αυτοκρατορικής Βιέννης και των βασιλικών σαλονιών περνάει από τους σλαβικούς και Ουγγρικούς χορούς των Dvorak και Brahms και από τη γλυκιά μελαγχολία του Αργεντίνικου Τάγκο του Astor Piazzolla μέχρι τις αξέχαστες μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Σακκελλαρίδη.
Συντελεστές
Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου – υψίφωνος
Ευαγγελία Κουζώφ – βιολί
Μαρία Χρίστοβα– τσέλο
Θανάσης Γοβατζιδάκης – πιάνο
είσοδος ελεύθερη
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
 
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα» της Βούλα Κοτσάλου Παρασκευής Κοτσάλου
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γιώργος Κλοκίδης, αρχαιολόγος, Δέσποινα Καρυπίδου, φιλόλογος και η συγγραφέας Παρασκευή Κοτσάλου. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ζήσης Χ. Πατσίκας. Εκδόσεις Παρέμβαση.
Πολυχώρος Ελιά
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
 
Τα café και τα bar της πόλης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ 2024 συμμετέχουν προσφέροντας ένα συν ένα ροζέ κρασί στους πελάτες τους και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα ροζ άνθη σε ειδικές τιμές!
 
Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας κερνάει παγωτό ροδάκινο το Σάββατο 9 Μαρτίου και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης θα δημιουργούν γλυκά εμπνευσμένα από τις Ανθισμένες Ροδακινιές!
 
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βέροιας και ο ΤΟΒ έχουν χαράξει δυο τουριστικές διαδρομές, χαμηλού κόστους, μέσα στις ανθισμένες Ροδακινιές, με στάση 15 λεπτών, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν τα δέντρα από κοντά, να φωτογραφηθούν, να ζήσουν τη μαγεία του ροζ κάμπου.
 
Piano natural heritage project Flying piano στις ανθισμένες ροδακινιές
Η ιπτάμενη πιανίστα Ελένη Ξυδιά με τον σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, βραβευμένοι για τα project τους με περισσότερα από 25 διεθνή βραβεία έρχονται στον ανθισμένο κάμπο της Βέροιας για το επόμενο project τους. Στον ολάνθιστο κάμπο θα δημιουργήσουν ένα video που θα συνδυάζει τη μουσική της Ελένης με την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής!
ΧΟΡΗΓΟΙ
Α.Σ.ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ «ΕΡΜΗΣ»
ΑΦΟΙ Γ ΜΗΤΣΙΓΚΟΛΑ Α ΠΑΣΧΟΣ
 Σε περίπτωση κακοκαιρίας στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων θα υπάρξουν ανακοινώσεις εδώ στη σελίδα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας στο Facebook.