You are currently viewing Ήλιος και αντιηλιακή προστασία

Ήλιος και αντιηλιακή προστασία

Ήλιος παραλία και θάλασσα! Η αγαπημένη μας εποχή!
Όμως πρέπει να την απολαύσουμε κρατώντας ταυτόχρονα και το δέρμα μας υγιές.
 
Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν φορά αντηλιακό πριν φύγει από το σπίτι αλλά προτιμά να φτάσει στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει. Το πρόσωπο και το σώμα μας εκτίθονται καθημερινά στις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου. Στην χώρα μας έχουμε την χαρά να απολαμβάνουμε τον ήλιο ακόμα και τον χειμώνα και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποιο αντιηλιακό σκεύασμα ακόμα και τον χειμώνα. 
Για την καλοκαιρινή περίοδο θα πρέπει να θεωρείται στις μέρες μας πλέον δεδομένο. Και όμως με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν είναι και δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ελλιπώς ενημερωμένοι για τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο ήλιος στο δέρμα μας. Εκτός του ότι δεν φοράμε αντηλιακό, πολλοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να επαναλαμβάνουν την χρήση του κάθε 2-3 ώρες. 
 
Η λάθος χρήση του αντηλιακού ή η καθόλου χρήση έχει πολλές άσχημες επιπτώσεις στο δέρμα κυρίως με την παρουσία εγκαυμάτων, αργότερα την φωτογήρανση, δηλαδή την δημιουργία ρυτίδων και άλλων αντιαισθητικών βλαβών στο δέρμα αλλά και πιο σοβαρά όπως την ανάπτυξη νεοπλασιών του δέρματος δηλαδή καρκινωμάτων επικίνδυνα για την συνολική μας υγεία.
 
Κάντε λοιπόν την αντιηλιακή κρέμα συνήθεια. 
Λόγω του ότι το πρόσωπό σας εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά, είναι αυτό που δέχεται και το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας. Για το λόγο αυτό, η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητο καλλυντικό που πρέπει να φοράτε πάντοτε πριν βγείτε από το σπίτι σας όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Η αντηλιακή κρέμα, άλλωστε, βοηθά να διατηρείται η επιδερμίδα σας φρέσκια, λαμπερή και δροσερή, εκτός από το να την κρατά προστατευμένους από τον ήλιο.
 
Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για τον τύπο της επιδερμίδας σας. 
Ανάλογα με το αν το δέρμα του προσώπου σας είναι λιπαρό ή ξηρό, πρέπει να επιλέξετε και την κρέμα σας, έτσι ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας όσο χρειάζεται και να μην την αφήνει αφυδατωμένη ή λιπαρή.
 
Δώστε βάση στο δείκτη προστασίας. 
Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα του προσώπου σας, τόσο περισσότερο είναι ευαίσθητη στον ήλιο. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες προστατεύονται επαρκώς με ένα δείκτη SPF 20, ενώ οι πιο ανοιχτές χρειάζονται υψηλότερο δείκτη που φτάνει μέχρι και 50+ και προστατεύει αποτελεσματικά από το σύνολο του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας.
 
Δώστε προσοχή στα χείλη, τη μύτη και τα αυτιά σας. 
Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά τα σημεία αυτά του προσώπου, και ειδικά η μύτη, χρειάζονται τη δική τους φροντίδα και προστασία από τον ήλιο. Προφυλάξτε τα με αντηλιακά προϊόντα ειδικά γι’ αυτές τις περιοχές γλιτώνοντας το κάψιμο, το ξεφλούδισμα και τον ερεθισμό τους.

Θυμηθείτε ότι όσο πιο αποτελεσματικά προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο, τόσο περισσότερο εξασφαλίζετε ότι δεν θα «προδώσει» ποτέ την ηλικία σας!
 
Δερματολόγος Σταμάτης Σιώπης 
ΥΦΑΣΜΑΤΑΔΙΚΟ
Ιωάννα Δουκίδου
inbound8816957923469394781
inbound850971774703598034
inbound7323223120307532427
inbound7093417864934972758
DIVA
ΠΙΝΕΛΑ
Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό
Σιώπης Ιωάννης
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
Ειρήνη Μπουζίνη