You are currently viewing Air fryer η απόλυτη συσκευή στην κουζίνα σας

Air fryer η απόλυτη συσκευή στην κουζίνα σας

Τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας η φριτέζα αέρα ή αλλιώς aιr-fryer αφού μαγειρεύει , τηγανίζει βράζει με ελάχιστο λάδι σε πολύ γρήγορο χρόνο και πολύ υγιεινά αλλά και ζεσταίνει το φαγητό και το κάνει “φρέσκο. Προσωπικά την χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση, ειδικά για τον μικρό που πάει στο ολοήμερο και βολεύει απίστευτα να του κάνω κάθε πρωί φρέσκο φαγάκι ή σνακ.

Βρίσκω μόνο θετικά να πω για αυτές τις φριτέζες άρα θα μιλήσουμε για αυτά και θα τα αναλύσουμε όσο γίνεται

Μαγειρεύει γρήγορα...

Ναι, κερδίζεις τον χρόνο που χρειάζεται ο συμβατικός ηλεκτρικός φούρνος να ζεσταθεί και στις περισσότερες φορές αν όχι σε όλες αυτό ισούται με 20 λεπτά πάνω κάτω. Σημαντικός χρόνος για την καθημερινότητα, ειδικά όταν πρόκειται για φαγητά που δεν θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία άρα δεν σπαταλάς επιπλέον χρόνο.

Ιδανικές και για νέους ή φοιτητές…

Δεν χρειάζεται να ξέρεις να μαγειρεύεις, οι περισσότερες φριτέζες έχουν ενσωματωμένες συνταγές, κάποιο application ή βιβλίο συνταγών για να σε βοηθήσουν και να σε καθοδηγήσουν, επίσης στο menu τους έχουν τις βασικές κατηγορίες όπως πατάτες τηγανιτές, cake,ψάρι κ.α. και αυτόματα ρυθμίζουν τον χρόνο και την ώρα που χρειάζεται για το μαγείρεμα,

Οικονομία…

Ξεκάθαρο χωρίς ανάλυση, μαγειρεύει με ελάχιστο λάδι και έχει λιγότερη  κατανάλωση ενέργειας άρα εξοικονόμηση για την τσέπη μας.

Μεγάλη ποικιλία τροφίμων…

Μια φριτέζα αέρα μπορεί να μαγειρέψει ανάλογα τον κάδο της από πατάτες τηγανιτές μέχρι κέικ, ομελέτες, να “βράσει” αυγά, να αποξηράνει φρούτα και λαχανικά, να φτιάξει αρακά, πατάτες φούρνου, σουβλάκια, pop corn κ.α. δεν υπάρχει περιορισμός ειδικά αν ο κάδος είναι “κλειστός” και μπορεί να λειτουργήσεις και ως κατσαρόλα. Αυτό λύνεται φυσικά απλά με ένα ταψάκι που αναφέρω παρακάτω

Αξεσουάρ…

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αμέτρητα αξεσουάρ για τις φριτέζες ώστε να διευκολύνουν περισσότερο το μαγείρεμα σε αυτήν και να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία , τα βασικότερα και περισσότερο χρήσιμα είναι:

Φόρμα σιλικόνης γαι μάφιν

*οι φόρμες σιλικόνης (επαναχρησιμοποιούμενες) , μπορείς να κάνεις κέικ, μάφιν. ομελέτες ακόμα και κανονικό φαγητό ανάλογα το μέγεθος και το σχήμα τους.

baking pan

(ταψάκι-κατσαρολάκι) μαγειρέματος, αν πάρετε ένα βαθύ θα μπορέσετε να κάνετε και φαγητά με ζουμί. σχάρα ψησίματος, για bbq χωρίς κάρβουνα, επίσης, η μονή σχάρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψήσετε μια μεγαλύτερη ποσότητα τροφίμων, όπως κοτόπουλο ή λαχανικά, ενώ η διπλή σχάρα σας επιτρέπει να ψήνετε διαφορετικά τρόφιμα σε διαφορετικά επίπεδα ταυτόχρονα.

Χαρτί ψησίματος μιας χρήσης

αν θέλετε να ξεμπερδεύεται χωρίς να πλένετε ταψάκια και φόρμες είναι η ιδανική λύση ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο στη διάθεση σας!

Κάθε φριτέζα έχει τις δικές τις αναλογίες κάδου, για αυτό προτού προμηθευτείτε οτιδήποτε σιγουρευτείτε ό,τι ταιριάζει στη δική σας φριτέζα και αν δεν έχετε φριτέζα και θέλετε να πάρετε δείτε ποια ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις, από εμπειρία μια φριτέζα 3,5 λίτρων είναι καλή για 1-2 μερίδες.

 

Γεωργία Τοπούζη

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi